Jesse Kakkola

Jesse Kakkola on sisustussuunnittelija, huonekalu- ja tuotemuotoilija sekä Koti-In Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja.
Jesse Kakkola is an interior designer, founder and CEO of Koti-In Oy. He also works as furniture and product designer.

Tyyli, tunnelma ja toimivuus

Suunnittelun lähtökohtana ovat aina asiakkaan tarpeet ja tavoitteet, joita suunnittelun avulla pyritään saavuttamaan. Olipa lähtökohta sitten visuaalinen, funktionaalinen tai taloudellinen, Jesse löytää jokaiseen kohteeseen persoonallisen lähtökohdan ja uusia näkökulmia.

Tärkeintä on määritellä, miksi suunnitellaan uutta tai päivitetään olemassa olevaa tilaa. Mikä on tilan käyttötarkoitus, mitä sillä tavoitellaan?

Myös suunnittelun raamit on otettava huomioon – paljonko aikaa ja resursseja on käytettävissä. Ennen ensimmäistäkään luonnosta takana on useimmiten syvällistä perehtymistä kohteeseen, asiakkaaseen ja ympäristöön.

Valo, väri ja materiaalit

Jesse on tehnyt valaistussuunnittelua niin ulko- kuin sisätiloihin. Hän seuraa tarkasti sekä valaistuksen trendejä että teknistä kehitystä. Suunnittelukohteiden värimaailman määrittelystä tulee usein kiitosta. Vaatii herkkyyttä ja vankkaa kokemusta mm. valon käyttäytymisestä määritellä juuri oikeat värisävyt. Pienemmän budjetin kohteessa voidaan pelkällä oikealla valaistuksella ja maalilla tehdä huikeita muodonmuutoksia.

Sisustussuunnittelijan koulutuksen lisäksi Jessellä on huonekalumuotoilijan ja metallialan artesaanin tutkinto. Lisäksi hänellä on työkokemusta lasitehtaalta. Vuosikymmenten kokemus työskentelystä eri materiaalien parissa takaa, että löydetään juuri oikeat tekniset ratkaisut haastaviinkin kohteisiin.

Jessen suunnitelmat ovat asiakkaan aikataulussa ja sovitulla budjetilla toteutettavissa, ja niiden toteutus on mietitty sekä tekijän kannalta että optimaalisen lopputuloksen saamiseksi.